joi, 8 noiembrie 2018

Prima data in 200 de ani


Cand esti blogger esti expus la multe informatii, uneori tu trebuie sa cauti informatiile, alte ori informatiile te gasesc pe tine. Acum, la editia aniversara a SuperBlog am aflat o informative care mie mi se pare fascinanta: in 30 aprilie 2019, Imparatul Japoniei va abdica. Poate ca unii se gandesc ca ei maine nu stiu ce vor face, altii ca peste mai putin de un an se vor pensiona. Japonia in schimb, isi pregateste succesiunea la tron, inceputul unei noi dinastii. Mi s-a parut incredibil, mai ales ca este prima oara in 200 de ani cand Imparatul Japoniei abdica pentru a-i lasa loc fiului sau.
Japonia a fost mereu in topul primelor 3 tari din lume pe care as dori sa le vizitez. Mancare delicioasa, oameni responsabili, desenele animate Sailor Moon, munti, oceane, Pokemoni, Kimonouri, Judo, ciresi infloriti, o alta viata.
Deja parca simt ca merg sa imi fac bagajul si sa plec, sa fiu in primul rand. Nunta lui Kate Middleton cu printul Henry nu mi s-a parut la fel de intereseanta precum adbicarea imparatului Akihito si incheierea dinastiei Heisei. Printul Mostenitor al Japoniei, Naruhito ( ce nume frumos), isi va alege propriul nume pentru dinastia care va incepe cu el.
Chiar daca mi-am dorit mereu sa merg in Japonia si incepusem sa invat limba japoneza, inca nu sunt nici pe departe la nivelul de fluenta pe care mi-l doresc – adica pot sa spun arigato. Mi-ar placea sa merg intr-un circuit in Japonia.


Nu stiu despre voi, dar eu deja m-am apucat sa vad daca sunt cerinte special pentru Japonia sau daca pur si simplu pot sa ma urc in primul avion si sa merg spre tara Soarelui Rasare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu