duminică, 21 iunie 2020

Despre geanta bebelusului si drumuri scurte

Cei care ati inscris un nou nascut la Primarie stiti ca aveti mai multe acte de dus. Asa am aflat si eu si AB cand s-a nascut fiul nostru. Atata tot ca actele mele erau la mine, ale lui erau la Bucuresti - asa ca matusa lui i le-a trimis prin posta, cu confirmare de primire.

Doar ca Oficiul Postal la care le-a trimis era in celalalt capat al orasului fata de unde stateam eu, si, cum AB ma ajuta in acele zile cu fiul nostru si doar eu conduceam - am zis ca iesim toti 3. Cu masina sa mergem la posta.

L-am pregatit moral pe RLD cu privire la aceasta iesire : Tati are de luat un plic si noi mergem cu el. Speram sa fim inapoi acasa in maxim 1 ora  - asa cum a sugerat medicul ca e maxim pentru un bebelus sa stea in scoica. I-am pregatit geanta: am pus scutece de rezerva, crema pentru bebelus, servetele umede, haine de schimb - am pus chiar si o punga pentru aruncarea scutecului murdar, am pus un termos cu apa calduta, un biberon cu lapte praf peste care doar trebuia turnata apa calduta - intr-un cuvant, am crezut ca am pus TOT ( ce nu am pus, dar asta am realizat doar ulterior, era o muselina/ paturica pe care sa se intample procesul schimbarii).

Si, la Posta a fost greu. Coada, scrisoarea nu se gasea etc. Si drumul a fost lung. Asa ca dupa o ora si 20 de minute, Printul nostru s-a trezit. Si noi am simtit ca are scutecul ud. Si cam plin. Mai aveam cam 10 minute pana acasa, in mod normal, dar am decis sa tragem pe dreapta si sa il schimbam. Toate bune pana la paturica. Atunci eu am gasit un pulover de-al meu in masina si aia a fost paturica si atunci am observat ce frumos si grijului e cu fiul nostru cand ii schimba scutecul.


Poate ca daca stiam atunci ce stiu acum, as fi fost putin mai linistita. Cred ca tot i-am fi schimbat scutecul, pentru ca pielea lui era foarte "tanara"  - dar am fi fost putin mai relaxati. Ceea ce stiu acum este ca exista scutece in care bebelusul poate sa stea cateva ore bune - adica toata noaptea. Unul dintre ele este cel de la Zuluff. Eu le-am descoperit deoarece eram in cautarea unor scutece naturale - iar acestea sunt cu fibra de bambus 100% naturala - ceea ce le face partial ( 75% ) biodegradabile. Le gasiti pe www.zuluff.ro alaturi de inele de dentitie si haine dragute.


Un comentariu: