Pagini

luni, 27 martie 2017

Drumul unui salam perfect

Nu stiu cum sunteti voi, dar mie, ca tuturor femeilor moderne, imi place sa fac cumparaturile in hypermarket : au de toate - ciocolata, lapte de soia, fuste si bluze, salamuri, branzeturi - tot ceea ce nu mai trebuie sa vanez sau sa imi fac singura. Au chiar aer conditionat vara si caldura iarna. Mie imi place la nebunie sa ma plimb, sa vad, sa gust, sa ating, sa probez - in schimb, iubitul meu nu intelege frumusetea acestui bazar modern. In fine, nu poate sa fie chiar perfect, asa ca uneori merg singura. Ati cunoscut vreodata oameni pretentiosi? Mai ales la mancare? Oameni care stiu dupa miros cat mai are laptele pana se strica, care stiu simt carnea carne fata de carnea cu hormoni... Vai! oameni care in viata anterioara au fost caini politisti ce depistau droguri - nu altceva. Oamenii acestia hiper-sensibili au un talent nativ de a ma scoate din sarite. Probabil ca de-asta mi-am ales asa iubit 👯. 
Pentru Alin e mereu o aventura sa ii cumperi ceva ce ii place: asta e prea subtire taiat, asta e prea gros. Asta a stat prea mult, asta e inca crud. Cateodata imi vine sa ii spun ca nu ii mai fac nimic, dar imi aduc aminte repede ca e baiat bun si ca merita sa mai incerc, sa mai caut ceva. Si uneori, solutia te gaseste pe tine.Va rog sa observati acest raion de mezeluri. Sa il privim mai indeaproape - si mai aproape    


Ce vedeti? Caroli, una dintre cele mai cunoscute marci de mezeluri din Romania, a lansat ceva nou. Nu, nu vorbesc despre Salamul Semenic ( cu 90% carne), despre care mi s-a spus ca este foarte gustos, ci vorbesc despre faptul ca de azi, exista #mancarecunotificare - adica Carolimetru termic. Imi plac cei de la Caroli - mereu au campanii interesante,cum este si Casa Carolistilor, unde mezelurile tale preferate iti aduc premii: adica, inscrii suma cheltuita pe mezeluri Caroli si primesti puncte cu care iti iei ce premii doresti. Eu imi doresc o rochie - asa ca am zis ca mai trebuie sa strang ceva puncte si am luat nu una, ci doua bucati de Salam Semenic ( unul clasic si unul picant). Le-am pus in cos si am plecat. Carolimetrul spune ca daca sunt peste 8 grade, salamul este pastrat in conditii improprii si ar trebui pus la rece. Mi-am zis biiiine, si mi-am continuat cumparaturile, pana cand... m-am uitat mai bine la cos: Carolimetrul parea ca se ingalbenise.


Asa ceva parea imposibil, dar mama mereu spunea : cumpara mezelurile si carnea in general chiar inainte sa pleci la casa.  Da, Carolimetrul functiona ( aici am pus un alt salam din vitrina frigorifica langa, pentru a vedea diferenta de la stat in "caldura" - +20 de grade, timp de 10 minute). Am pus salamul cu Carolimetru verde la loc, pentru ca eram curioasa - pana unde va ajunge. 



In pozele de sus puteti vedea drumul pe banda, in cos atat inauntrul magazinului cat si afara. Mi-am pornit masina ca sa vad cate grade sunt, daca nu e vreo alta smecherie. Carolimetrul functiona perfect. 
In cele din urma am ajuns si acasa, am despachetat, am pus Salamul Semenic in frigider si am asteptat sa redevina verde. Daca  Carolimetrul a redevenit sau nu verde  - asta nu am mai aflat, deoarece a venit Alin de la munca, si in stilul lui ironic mi-a facut un compliment : "Iubire, in sfarsit ai luat si tu ceva bun" si dusi au
fost toti 3 ( Alin si cele 2 salamuri ) .  Va spun ca in acel moment am fost foarte bucuroasa cu alegerea mea - poate pana atunci nu prea intelegeam impactul caldurii din magazine, de pe drum etc. De atunci sunt mai atenta cu toate mezelurile - le iau la finalul drumului la hypermarket si incerc sa reduc la minim durata timpului in care salamurile stau "fara frigider". Degeaba cumpar un salam cu Calitatea Extra, cu 90% carne daca nu am grija de el. Drumul unui salam perfect poate fii anevoios - dar senzatia de la capatul lui merita din plin. 
Pofta buna! ( si daca apucati sa faceti o poza - doua la vreun sandwich, sa imi aratati si mie). 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu