duminică, 26 martie 2017

Visele devin realitate cât ai spune AVBS

Pe Alin l-am cunoscut prin 2008 când amândoi mergeam cu personalul de la București la Brașov : era un tânăr cu mult bun simț pe care viața l-a încercat încă din copilărie: la 8 ani nu mai avea nici părinți, nici bunici. Fiind cel mai mic dintre 4 frați,  drumul lui în viața se anuna destul de anevoios. Era un băiat inteligent, și din acest motiv am fost surprinsa ca a abandonat școala - am înțeles că trebuia să muncească și a ales sa fie pizzar.
A lucrat ca angajat pe la mare, pe la munte și când s-a decis ca vrea o viață mai bună a mers în strainatate unde a lucrat 1 an și s-a întors cu 10.000 de euro. Și-a întemeiat o firma, a luat un spațiu în chirie, l-a mobilat și a început sa vânda pizza : la pachet sau la felie. Nu dorea nici un împrumut, nu avea cine sa îi dea vreun ajutor financiar dar nu dorea mai mult.
Avea un spațiu micuț în spatele unor blocuri intr-o zona rezidențială și avea deschis pana la ora 23. Îi plăcea ce făcea : deschidea la ora 15, se trezea când dorea , câștigă un salariu decent și nu avea șef.  Clienții îl plăceau pentru ca era mereu prietenos și folosea ingrediente de calitate.

Intr-o seara, pe la ora 23:15, după ce Alin si-a strâns tot, la pizzeria lui au venit un domn și o doamnă, 2 oameni normali, îmbrăcați în blugi:
"Bună seara, ne dați va rog ceva de mâncare? " , zise barbatul.
"Am cam închis,  dar dacă vreți putem sa împărțim pizza mea, și va mai pot face o salata" . "Suna perfect au răspuns cei 2 înfometați ". Au cinat împreună, schimbând câteva politețuri și fiecare a plecat pe drumul sau.

A doua zi, femeia s-a întors pentru a cumpăra câteva felii de pizza. După ce a gustat i-a spus lui Alin: "Numele meu este Diana Stan, și sunt manager de achiziții la PC++, firma de software care se deschide la 2 minute de aici. Constructorii, portarii, vecinii - toți te-au lăudat pe tine și munca ta. A trebuit sa vin ieri sa testez și eu și am vrut sa vad daca și când gătești pentru alții faci la fel ca pentru tine. Ești omul de care avem nevoie : ești flexibil, ai calitate constanta și cred ca poți sa asiguri masa de prânz pentru cei 200 de angajați ai noștri."
"Doamna, va mulțumesc.  Dar eu nu vreau. Mi-e bine așa. " Mai gândește-te, avem un buget de 30 de ron/angajat/zi, e un contract de 32.000 de euro, lunar. Aici ai numarul meu. Vrem pizza, paste, supe creme și salate."

Lui Alin ii era bine așa : 750 de euro lunar erau ai lui, dormea linistit, nu îl deranja nimeni și nimic. Totuși,  un astfel de contract e o mana cereasca: un contract de 32.000 i-ar aduce un profit de 7-8000 de euro lunar și ar reduce considerabil timpul pana la visul lui : o casa a lui și o școală de meserii practice pentru copiii din mediile defavorizate.

3 nopți Alin si-a făcut calcule: cu acest contract, intr-un singur an visul lui s-ar împlinii - dar ar trebui sa renunțe la confortul lui : adio trezit la 12 și alte libertăți. ..Pe de-alta parte ar putea avea cheia de la casa lui, de unde nu l-ar da nimeni afară și ar putea avea și școala de meserii. Dar pentru asta îi mai trebuiau oameni și aparate. În varianta ideala, când totul era nou, avea nevoie de 20.000 de euro.

Economiile lui erau de 4000 de euro - s-ar descurca și cu 7000 de euro - cu echipamente second hand - dar nu știe de unde sa facă rost de ceilalți 3000.

Cateodata când cauți soluții,  le găsești - sau chiar te lovești de ele. Alin al nostru a observat următorul panou:
Sub care era următoarea captură : "Visează. ...obține un AVBS." Așa ca a sunat pentru o întâlnire.

AVBS Credit sunt un broker financiar bancar: adică ei caută creditul pentru afaceri care ți se potrivește cel mai bine, fără ca tu sa mergi pe la toate băncile - și fără ca sa fii nevoit sa îi plătești.
Afacerea lui Alin avea încasări lunare de 2250 de euro. Alin dorea un credit pe care sa îl plătească cât de repede. Avea deja și un contract semnat - deci avea nevoie de o linie de credit, de un overdraft. 10% din încasările lui - limita maxima pentru un credit fata garanție era 2700 de euro.  Era la limita cu varianta cea pesimista, dar era ce îi trebuia. Linia de credit îi permitea chiar sa plătească salariile - așa ca a putut sa își angajeze 2 ajutori bucătari pe care sa îi formeze pentru inaugurarea PC++ . Mâncarea a fost așa de buna incat s-a terminat înainte sa îi pot face o poza. Alin a primit pe lângă bani, încredere în creditele pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Relatarea povestii cu Happy End a fost făcuta de Di  pentru SpringSuperBlog.

2 comentarii:

  1. Obțineți un împrumut rapid și legit la o rată scăzută de 2%, Oferim toate tipurile de împrumuturi, Contactați-ne la wattlesfinance@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere