marți, 7 martie 2017

Viata in alb, negru si multe culori


Ati lucrat vreodata intr-un birou de corporatie? Adica o cladire cu schela de metal, cu geamuri urate transparente? Cu birouri la fel , unde totul e foarte ordonat dar monoton? 


Acolo lucrez si eu . Stiti cum e sa fii manager intr-o astfel de cladire? E trist. Mi se pare ca tot ceea ce trebuie sa fac e robotic, parca eu si echipa mea lucram intr-un mediu anost. Daca si voi atunci cand ati fost mici, v-ati dorit ca si mine sa ajungeti manager, aflati ca viata nu e chiar roz pentru un manager. In afara de indatoririle pe care le presupune fisa postului, veti primi din cand in cand, o bucurie, asa cum am primit eu. Asistenta mea de la aprovizionare si-a rupt piciorul si a trebuit sa intre in concediu medical 2 luni iar eu a trebuit s-o suplinesc.

Una din sarcinile asistentei, la prima vedere nu foarte importanta, dar va rog sa ma credeti ca era EXTREM de importanta: aprovizionarea cu APA si CAFEA. Asistenta mea, cumpara apa cu baxul, in fiecare saptamana. Mergea pana la colt, cara niste baxuri, o mai ajuta si baiatul de la magazin,cumpara cafeaua la promotie, si asta era. Dupa 2 saptamani de tramba-lamba si tura-vura am simtit ca innebunesc mai mult decat era cazul.

Tinand foarte mult la sanatatea mea mentala, m-am dus la salon sa-mi fac manichiura, ca altfel imi rodeam unghiile pana la sange. Stiti voi cum e cu Universul care conspira si te ajuta in toate dorintele tale? Ce credeti ca am vazut eu la salon? Edina, manichiurista mea de-o viata mi-a oferit apa ca de obicei, doar ca.. spre deosebire de datile trecute cand apa venea intr-un pahar, acum a venit intr-o sticla foarte atragatoare. 


"La Fantana?" "Da" mi-a raspuns ea. "Dar astia nu erau doar cu bidoanele mari?".
„Piata se schimba, furnizorii de incredere se adapteaza”.Interesant, mi-ar trebui asa apa la birou... Si atunci m-am decis. Pana va veni asistenta mea, eu nu mai car apa de la coltul blocului. Eu vreau sticle frumoase si placute ochiului. A doua zi aveam contractul cu cei de La Fantana, care mi-au propus si cafea. De fapt mi-au dat sa gust Kafune. Si mi-am dat seama de ce nu-mi placea mie cafeaua la birou: pentru ca ce avusesem pana atunci era o apa colorata. Daca tot faceam o imbunatatire, de ce sa iau doar jumatete de masura?



Stiti cum e cu lucrurile bune cand vin toate deodata?  Asa se intampla si in viata mea. A venit 8 martie. Si colegii nostri barbati s-au vorbit sa ne faca o surpriza, cumparand pentru toate femeile din birou cate o lalea colorata. Dar vai!!! Noi in birourile noastre alb-negru nu aveam nici macar o vaza. Totusi... cateodata parca lucrurile sunt facute pentru a se potrivi :) 

Si uite asa se transforma un birou din alb si negru intr-un birou colorat, ce ne duce cu gandul la Olanda si Brazilia.

P.S. Pozele sunt facute de mine la salon Boudoir din Cluj – sursa inspiratiei mele, mai putin pozele corporate ( La Fantana) si poza cu birourile care a fost modificata de catre mine, iar originalul l-am luat de aici


P.S. 2 – articol scris in cadrul SpringSuper Blog 2017 

3 comentarii: