In cadrul campaniei BuzzStore, #BuzzHyaluB5, am primit spre testare Serul de piele, intens hidratant, Hyalu B5 de la La Roche Posay.
Eu folosesc atat pentru mine, cat si pentru fiul meu produse La Roche Posay, asa ca era o dorinta logica sa imi doresc sa mai folosesc ceva din gama lor.
Avand in vedere ca este un ser de ingrijire - incepem cu efectul lui asupra corpului meu
Faptul ca are in spate foarte multe studii si cercetarea laboratoarelor dermatologice La Roche Posay, imi linisteste minte. Adica, eu nu am auzit niciodata, pana acum, de madocassoside - dar am aflat ceva nou
Stiam ca fata noastra are zone diferite de densitate: pielea din jurul ochilor are porii mult mai mici decat in alte zone, asa ca atunci cand Acidul hialu
Eh, si daca am zis deja ce simt din punct de vedere al sufletului, mintii si al corpului - acum vine momentul adevarului: oare, as da din banii mei suma necesara pentru achizitionarea unui astfel de ser?
Da si nu. Adica este un ser cu un pret intre 150-200 de ron, pe site-uri, in farmacii, etc. Are si anumite oferte ( un produs gratuit din cand in cand), o reducere etc. Partea frumoasa este ca puteti sa il cumparati si in rate, incepand de la 13 ron/ luna. Este putin comic sa incepem sa cumparam produse de ingrijire - in rate.
De ce DA? Pentru ca este un produs bun - il folosesc de aproximativ 2 saptamani si in mare imi place: pielea mea este luminoasa, fina, hidratata. Parca parca ridul meu puternic din frunte devine usor mai estompat. Dupa ce folosesc toti cei 30 de ml pe care i-am primit pentru testare, voi reveni cu un feedback: daca imi estompeaza ridurile fine si ridul meu cel accentuat, probabil ca devin clienta fidela. Daca nu, doar ocazionala. Ah, cred ca acest produs dureaza mult - adica in 2 saptamani nu am terminat nici macar 10 ml, cu, relativ, 2 aplicari zilnice! Asa ca dupa cum aproximez, o sticla de 30 ml ar tine minim 2 luni pentru un ten care a fost cat de cat ingrijit - daca tenul vostru nu a fost ingrijit si are nevoie de hidratare si reparare intense, atunci probabil ca va absorbi mai mult produs si se va termina mai repede.
De ce nu? Salariul mediu in Romania este undeva pe la 2500 de ron, net. 175 de ron reprezinta 7% din acest venit. Adica aproape 1 zi jumate ai de muncit pentru a cumpara un ser. Care face lucruri minunate, dar nu este unicul care face aceste lucruri. Plus ca eu prefer texturile putin mai uleioase. Nu stiu exact de ce, dar asa prefer eu. Da, stiu ca dupa ser punem si crema, dar eu folosesc creme lejere - in schimb, primul strat, cel care merge in profunzime, imi place sa fie o formula uleioasa.
Ca si concluzii: da, cel putin o data pe an as cumpara HyaluB5 de la La Roche Posay si da, as recomanda cuiva sa il ia in considerare, orice tip de ten ar avea.
Am primit un buget de la Bacania Tei ca sa-mi aleg cateva produse si sa scriu despre ele.
Le multumesc muuuult de tot pentru participarea lor la Super Blog 2020 - si pentru ca mi-au dat ocazia sa aflu despre o meeega bunatate din patria noastra :)
Nici nu stiu cum sa-i spun: sos, garnitura, mancarica? Cert este ca preparatul "Hribi Irezistibili " chiar poate da dependenta. Uite ce frumos scrie pe el ce este si cum se pastreaza:
"Sos alb de hribi și smântână gătit de fâșneața tanti Gica.
Ingrediente: hribi cărnoși, prinși în joc cu smântânică, unt, ulei de floarea soarelui și sare. Ingredientele sunt fierte pe-ndelete la foc de lemne. Sosul este sterilizat prin metoda tradițională și fără pic de conservanți.
Se depozitează pe raftul cu bunătăți unde este curat și răcoare, ferit de îngheț și soare."
Este produs de Pofta Focului, adica de o afacere micuță de familie, crescută cu drag.
Si, cum as fi putut eu ajunge la Pofta Focului si la Tanti Gica sau la alti producatori traditionali? Ma bucur ca din ce in ce mai des apar pe piata ca un fel de "food hub-uri", adica niste entitati economice care doresc sa puna in legatura consumatorii finali cu surse de hrana curata :)
Le urez succes celor de la Bacania Tei - care momentan livreaza doar in Bucuresti si Ilfov de toate, si astept sa ajunga cu livrarile ( sper in 2021) si in restul tarii. Macar produsele neperisabile. Aruncati si voi un ochi daca vreti :) cred ca o sa va placa.
Siii, daca ati venit pentru un review la 5 produse, zic sa il si vedeti :) Pofta buna!
Si in somn, manuta lui imi prinde un deget, si atunci imi aduc aminte din nou cat de norocoasa sunt sa am un copil care s-a nascut sanatos si se dezvolta normal. In acest an de "gratie" , in care toti am invatat sa apreciem muuult mai mult ceea ce parea a fi "normal", am vazut zeci de cazuri de copilasi suferinzi de diverse boli. Am decis sa ocrotesc ceea ce am primit, alegand cat mai constant lucruri cat mai sanatoase pentru micutul meu, deoarece daca interiorul este puternic, atunci sansa lui de a face fata unui exterior potrivnic este mult mai mare.
Inainte sa fiu mamica stiu ca am vazut reclame pentru Aquatique, unde se spunea ca este ideala pentru prepararea hranei bebelusilor si... mi s-a parut interesant. Nu m-am gandit ca era nevoie de asa ceva.
Pana la urma, o recomandare este o recomandare. Te ajuta atunci cand nu stii ce sa alegi. Pana sa vad pe sticla de Aquatique ca este recomandarea mamicilor pentru pregatirea hranei, nici nu stiam ca trebuie sa fim atenti la asa ceva - vorba 'ceea: "eu am crescut cu apa de robinet, si sunt bine". Da... doar ca au trecut 30 de ani de cand eram noi bebelusi, si tevile care transporta apa au ramas aceeleasi. Daca vinul este innobilat de trecerea anilor, tevile sunt doar distruse de rugina. Iti propun sa pui un pahar de apa de robinet la "observat" : vezi dupa o ora de stat ce se depune pe peretii paharului si daca doresti sa supui un organism in formare la o "lupta" cu asa ceva. ( tin minte cand stateam la Brasov prin 2009 ca un pahar a albit efectiv de la calcar - in Bucuresti nu am indraznit niciodata sa beau apa direct de la robinet, nici cand mi-era sete, iar la Oradea... trecut-au anii).
Da, pare logic ca apa imbuteliata este mai calitativa, dar, nu sunt toate la fel? Nu. Unele sunt multimedaliate cu aur - international. Asa cum este Aquatique. Tot Aquatique,apa minerală naturală oligominerală îşi are izvorul în inima munţilor Carpați, la o altitudine de 1.100 m, în zona protejată a Parcului Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. Cu o compoziție echilibrată și o mineralizare redusă de numai 98 mg/l, Aquatique este o apă minerală naturală recomandată pentru consumul frecvent al întregii familii.
Aquatique îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a putea fi consumată de bebeluși și copii, conținutul recomandat de minerale (<120 mg/l).
Cei de la Blogal Initiative m-au provocat sa spun si care este mancarea preferata a fiului meu, facuta cu Aquatique. Nu are o mancare preferata, lui ii place mancarea in general :)), dar, azi, cand a vazut ca beam apa din sticla mea de Aquatique, mi-a intins biberonul in semn ca trebuie sa golesc continutul si sa ii pun din apa mea.
Uneori, chiar si motanul nostru se uita cu jind la sticla: stie el ce e bun.
Mamici, tatici si bunici: uneori sa ne aratam dragostea este foarte greu, dar alteori este atat de simplu, ca si cum am bea un pahar de apa.
Ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism (cu cât organismul conține mai multe toxine, cu atât se pierde mai greu excesul La ce privire are asupra sticlei, cateodata i-as da si motanului meu apa Aquatique :)
E minunat sa fii blogger in cadru competitiei "SuperBlog" : organizatorii, atmosfera, creativitatea... parca si uiti ca traiesti in timpul unei pandemii. Si, parca uneori, iti vine asa sa spui: "Opriti planeta, vreau sa cobor!" - sau, daca esti un om mai activ, asa, ca mine, poate ai vrea sa le dai in tuturor un set de masti, dezinfectant, si un pumn de vitamine, ca sa stii ca avem cu totii o sansa reala in fata unui inamic ireal de periculos.
Da, atunci cand esti si mamica de bebelus, viata in pandemie devine si mai plina de neliniste. Dar, mai sunt si momente in care cineva se gandeste cu drag la noi, artistii cuvintelor, si ne face un pustiu de bine: ne trimite spre testare produse utile si cu un specific minunat. Asa au fost cei de la Fares, pe care probabil ii cunoasteti pentru siropurile lor, pentru ceaiurile lor si poate o sa ajungeti sa ii cunoasteti si pentru alte produse eficiente si naturale, asa cum am facut-o si eu. Sa va povestesc:
Aveam de ales intre 4 kit-uri: Ceaiurile "Natural" , Imunitate, Plantusin sau Biosept. Ei bine, la mine in casa e pliiiin de ceaiuri, asa ca am zis nu! Interzis sa mai aduc in casa un alt ceai ( eu sunt ca si copilasii care aduc de-afara pisicile ratacite si dragute: asa se lipesc si ceaiurile de mana mea, si am spus un NU ferm, si am trecut mai departe). Din gama "Biosept" deja aveam deja doua produse ( minuuuunate de altfel, gel de maini cu uleiuri esentiale si sirop pentru bebelusi), si din gama Plantusin nu trece iarna sa nu imi iau un sirop pentru usurarea expectoratiei.
Si, cum eram eu atat de bucuroasa ca imi vin produsele pentru imunitate, si ce alegere minunata am facut, incep sa citesc comentariile colegilor care au ales ceaiuri: ca e divin, ca statea lumea la coada la ei ca sa bea un ceai ca x, ca y... si am zis ca asta e, lipiciul de ceai s-a pornit din nou, si m-am dus si eu sa-mi cumpar o cutie - doar O cutie, de ceai Fares "Natural". Stiti cum e sa pleci determinata sa faci un lucru? Ei bine, asa am plecat si eu, sa cumpar ceai "Mireasma" ( formula originala, cu 40% Busuioc si 20% Lamaie), si am luat si o cutie de "Tihna" ( cu musetel si petale de trandafir) - ca prea bine arata, si da... mirosea chiar si prin ambalajul de plastic!
De cand mi-au venit cele doua produse din grupa de imunitate, "Vitamina C 200" si "Imunitate cu 7 ciuperci", parca plutesc. Instructiunile sunt foarte simplu de deslusit, este o pagina, A6 zic eu, scrisa fata verso, cu ce face fiecare ingredient, cu originea: ti-e mai mare dragul sa te documentezi. Are si cateva contraindicatii specifice fiecare produs, daaar, asta e logic. Doar ca, sunt cam 10 cuvinte la aceasta rubrica, nu 10 pagini, ca la medicamente.
Ce am aflat - e ca au o doamna doctor minunat de capabila cei da la Fares, o puteti vedea pe pagina lor de Youtube povestind. Cred ca ar fi minunat sa spuna ceva si pe intelesul copiilor - eu am fost la un liceu bun, am avut o diriginta specializata in biologie si cam stiu terminologia. Nu stiu un om obisnuit, daca intelege la fel de bine.
Si, e foarte interesant - cel putin la mine, nu stiu cum e la voi: pentru a putea sa fiu constructiv creativa, sa ofer versiunea mea cea mai buna lumii si de ce nu, mie - am nevoie de liniste. Si linistea la mine vine pe trei cai: suflet, minte, corp. Uneori directia vine constient din suflet si se rasfrange asupra celorlalte 2, alteori e nevoie de o cana de ceai bun si un corp sanatos, ca sa faca liniste pentru ca mintea sa poata asculta sufletul.
In zilele acestea mintea mea ar vrea sa o ia razna. Nu, nu trebuie sa iti spun, pentru ca traiesti pe Pamant, si, in 2020 cam toate stirile au avut un numitor comun. De multe ori simt o furie in corp, de parca sunt nepuntincioasa in fata a orice. Dar, mai vad din cand in cand si mesaje frumoase, pline de speranta si sufletul meu se linisteste: puterea e in noi, si e fara limite!
Azi am vazut campania lansata de E.On : "WE has no limits" - si, inainte de a merge mai departe cu articolul, sau, daca va place, dupa ce ati citit ce am scris, si aveti nevoie de inca o incurajare, dati click pe Manifestul video, ca sa va mai incalziti putin si voi sufletele, si sa intariti speranta :)
In afara de videoul emotionant, da, eu plang usor, dar mesajul e frumos si imaginile sunt foarte bine alese, exista si pasi concreti pentru a face o schimbare vizibila intr-o mare de cenusiu. Schimbarile acestea vizibile sunt pe doua directii, ambele verzi: 1) vei avea mai multi verzisori in portofel :) si 2) vom avea cu totii un viitor nelimitat de verde!
Eu va voi spune ce metode aplic eu pentru un viitor nelimitat de verde ( eu as spune chiar roz, dar, intelegeti voi ) si va invit sa intrati pe link-ul de la E.On ca sa vedeti studiile de caz si solutiile oferite de ei pentru un viitor nelimitat de verde. Pe mine m-au impresionat din start 3lucruri: primul este un sfat foarte practic si logic: sa folosim oala potrivita pentru ochiul de gatit - si E.On a calculat chiar si pierderea; al doilea este faptul ca ofera un abonament cu energie 100% din surse regenerabile! Al treilea lucru minunat de la E.On este faptul ca pentru fiecare km de drumetie efectuat pe ViaTransilvanica, se primeste o reducere la factura ( asta, ca tot ne vine multora sa ne lua si sa ne ducem prin munti).
Cand vad ce lucruri inteligente fac cei de la E.On, ma bucur ca am fost clienta lor 8 ani de zile la Cluj si, parca prind putere sa fac si eu putin mai mult.
Ce fac pana acum:
1) Cumpar cat mai multe legume/fructe locale si legume/fructe "urate" : alimentele "urate", care nu au o forma regulata, in general sunt evitate de catre cumparatori pentru nu sunt la fel de atragatoare si poate sunt mai dificil de curatat. Totusi, si pentru cresterea lor s-a consumat energie. Conform unor statistici, legumele si fructele necomforme cu standardul de frumusete din marile magazine sunt in proportie de minim 10-20% din productia totala. Ar fi trist daca acea energie ar fi risipita prin start daca ne-am uita doar la "forma" lor.
Iar incurajarea consumului local de legume/ fructe scade amprenta de CO2. Putin de la mine, putin de la tine si daca adunam cat inseamna 10% din productia globala de legume, ajungem la o cantitate care ar putea hrani cateva tari. We has no limits!
2) Tin guma de mestecat in servetel, pana ajung la primul cos de gunoi. La fel fac si cu masca de unica folosinta sau cu ambalajul de la placinta pe care am mancat-o pe drum. Asa am fost invatata de mica, si asa am crescut. Si, cand unul dintre prietenii mei si-a aruncat chistocul pe jos, a ramas stupefiat ca am mers sa il ridic si sa-l arunc la gunoi. M-a intrebat "de ce? mai sunt sute peste tot pe jos, cineva nu le matura". I-am spus ca in lumea in care vreau eu sa traiesc, este irelevant ce se intampla in jur si atata timp cat eu imi fac partea, si ceilalti si-o vor face pe a lor. De atunci, si au trecut 8 ani de la aceasta intamplare, nu a mai aruncat nici un chistoc pe jos, si a inceput sa ii certe si pe ceilalti fumatori cand isi lasa viciul sa aduca prejudicii mediului inconjurator. Te-ai fi gandit vreodata ca exemplul tau si povestea ta, oricat de mica ar fi, ii pot incuraja pe ceilalti sa faca fapte bune?
3) Vand lucrurile pe care nu le mai folosesc si cand am ceva de cumparat, prima data ma uit daca nu are cineva unul deja folosit, dar in stare de functionare. Chiar daca exista site-uri de anunturi, am aflat ca exista grupuri unde oamenii isi vand lucrurile care doar le "stau" prin casa, si banii adunati merg catre cauze nobile ( apropo de viitor nelimitat de roz). Pana acum, lucrurile pe care le-am scos la vanzare sau le-am cumparat au adus peste 4000 de ron catre copilasi precum Noel, Robert, Alessia, Ayan, Mihaita, Stefan, Galina, Mihail si Alexandru. Sunt lucruri in stare foarte buna - mai ales cele de bebelusi, care prin natura lor sunt folosite foarte putin timp de catre un prim proprietar, dupa care doar zac: un copilas va purta o pijama cam 1-2 luni, dupa care ii va ramane mica. Totusi, o pijama din material calitativ poate fi purtata de cel putin inca 1 alt copil, valorizand la maxim resursele folosite in productia ei. Ultimul proprietar o va duce la un centru de colectare unde o firma specializata se va ocupa de transformarea ei in fibre textile folosite pentru alte produse. Noi chiar ca nu avem limite!
Cam asa se intampla la mine in familie: o femeie ca toate celelalte, trecuta de 30 de ani, ce sta intr-un micut apartament dintr-un bloc de prin anii 60 si isi imparte viata cu un bebelus si o pisica. Fac doar lucruri micute putin diferit, pentru ca stiu ca au un impact fenomenal impreuna cu alte lucruri mici, facute de alti oameni ca mine.
Si, daca tot am inceput cu lucruri mici cu impact mare, as vrea sa ne adunam aici, in comentarii, mai multi oameni care stim ca "Noi" nu are limite - si impreuna putem sa facem lucruri fantastice, atat pentru prezentul nostru, cat mai ales, pentru viitorul copiilor nostri, vreau sfaturi de la voi: voi ce faceti pentru un viitor nelimitat de verde? Haideti sa visam si sa actionam impreuna, inspirandu-ne reciproc!
Un viitor nelimitat de colorat,
Di
P.S. Sursa pozei de "legume urate" este aceasta : https://www.chefs-garden.com/TheChefsGarden/media/TCG/Product-Detail-Images/Home%20Delivery/Ugly%20Mixed%20Vegetables/Root-Ugly-Vegetables-Isolated.jpg?width=360&height=450
Daca l-am primit crapat, pot sa spun ca a fost cadou? Sau ca a fost un gest de cvasi-mila?
Am primit de Craciun, in 2019 un Samsung S8 pe care cel care mi-l cadorisea l-a cumparat la mana a 2-a, tot crapat, si in cateva luni s-a plictisit de el, stia ca am un bebelus si ca vreu sa ii fac muuuulte poze si a zis ca decat sa-mi ia ceva ieftin de Craciun, dar nou, mai bine imi da acel telefon, sa il folosesc pentru cat mai multe amintiri cu bebelusul meu, crescand. Un telefon Samsung S8 nou era pe la 3000 de ron, unul la mana a doua, si crapat, era pe la 1200 de ron. Unul la mana a 3-a, nici nu vreau sa ma gandesc cat de ieftin ajunsese. Cert e ca isi facea treaba pe partea de poze. Chiar si dupa ce Bebe l-a mai aruncat de cateva ori, chiar dupa ce eu l-am scapat de cateva ori, chiar dupa ce i se mai sparsese din ecran. La un moment dat m-am dus sa vad cat ar costa sa imi repare ecranul. Cand mi s-a spus ca ar fi 700 de ron, am zis ca mai bine imi iau un alt telefon. Si, asa au trecut vreo 6 luni, eram pregatita sa imi iau un telefon nou nout, cand mi-am dat seama ca este pandemie, si ca ar fi bine sa fiu mai responsabila decat sa ma arunc in rate pe 3 ani. Mai bine il folosesc pe al meu, asa spart cum este cat merge. Totusi, ideea de a-l duce la reparat si de a-i schimba ecranul si de-al face jugu-jugu, inca ramasese in capul meu.
Asa ca, mi-am luat inima in dinti, si m-am dus sa intreb cate saptamani ar dura operatiunea. "Intr-o ora puteti sa veniti sa il luati". "Si va functiona?" am intrebat eu. "Da, normal - mai bine decat atunci cand era nou".
"Puteti sa ii puneti si folie ( de protectie)?" . Da. Norocul meu a fost ca in primele 2 ore dupa reparatie nu se poate pune folie, si al doilea meu noroc a fost ca husele pe care le avea atunci erau din doua categorii: ieftine si urate, scumpe si urate. Asa ca mi-am luat doar telefonul, si cu cea mai mare grija de care puteam da dovada, am plecat cu el acasa.
Si este atata de frumos - si face si pozele mai bine. E incredibil. Si, de 4 zile nu am mai scos telefonul din casa, de frica sa nu pateasca ceva pana ii pun husa.
Husa de telefon: armura telefonului tau!
In prezent am aflat ca exista si huse din material bio-degradabil: adica telefonul meu poate sa fie protejat ( a must!), fashion, si cu impact pozitiv asupra mediul!
Apropo de fashion, pe brandgsm exista huse de mobil cu Karl Laggerfet ( looks cute, might buy it later)
Si, m-am gandit foarte mult: daca imi cumpar masca de par si sampon pentru par din aceeasi gama, de la aceelasi producator - de ce sa procedez diferit pentru telefonul mobil? Nu mai bine imi cumpar husa Samsung pentru telefon Samsung? Adica e facuta pe masura lui S8 al meu, din fabrica direct direct, fara ocolisuri. Daca ar face folie de sticla, mi-as lua tot de la ei, dar, am luat folia de telefon Lemontti pentru Iphone si a fost wow! De la cutia in care veneau, pana la produsul in sine!
Asa ca, pentru "corpul" telefonului vostru - spun: e bine sa aiba o armura potrivita - si la BrandGsm asta au.
Pentru mintea si sufletul vostru : e bine, ca si in cazul cel mai nefericit, in care cade pe jos telefonul, tot va fi intact - cu toate amintirile voastre in el :)
A venit momentul sa-mi iau inima in dinti, sa ma intreb "oare cuuuuuum, o sa mai gasesc acele cateva ore pentru SuperBlog?" si pur si simplu sa merg incolo si sa zic: da, o sa gasesc timp si pentru asta!
Particip la SuperBlog 2020 - in acest an atipic, macar sa fac ceva tipic mie :)
Nu stiu alti parinti cum sunt, dar pentru mine, cel mai frumos moment din zi, este cand adorm cu baietelul meu in brate - si totul este linistit in jurul meu :luna lumineaza frumos pe cer, perna este confortabila, plapuma miroase a curat, fiul meu doarme linistit la mine in brate si eu pot sa respir usurata ca o noua zi s-a incheiat frumos.
Un moment sublim - dar, vaaai cate trebuie sa se intample ca sa ajungem aici.
Ne trezim, mancam, ne jucam, schimbam scutecul de cate ori e nevoie si asa mai departe.
Partea aceasta de "ne jucam"cateodata ma lasa fara puteri, pentru ca noi adultii, cei fericiti care ne jucam ocazional, nu avem atata exercitiu cat au ei, bebelusii nostri dragi. Asa ca nu stiu altii cum sunt, dar eu accept aproape tot ajutorul pe care il primesc - iar, cand gasesc locuri de unde pot cumpara lucruri frumoase si utile pentru cresterea lui Raul - le spun si celorlalti - pentru ca, dar din dar se face rai.
"Ce ieftine sunt!" aceasta a fost prima mea reactie cand am vazut preturile produselor de pe https://elefantulmeu.ro/ - au o colectie de carti, pe care o poti personaliza in timp ce creste copilasul tau, imortalizand, sau pregatindu-l pentru diferitele schimbari ce vor aparea in viata lui.
Drag parinte, tu, atunci cand esti vesel, iubitor si intelegator - dar ferm si bine informat, esti cel mai frumos cadou pentru copilul tau. Si, ca sa fii cat mai mult in aceasta stare, sunt sigura ca vei gasi online, pe Elefantul meu carti si jocuri care sa te ajute. Spor la joaca si citit!
Cei care ati inscris un nou nascut la Primarie stiti ca aveti mai multe acte de dus. Asa am aflat si eu si AB cand s-a nascut fiul nostru. Atata tot ca actele mele erau la mine, ale lui erau la Bucuresti - asa ca matusa lui i le-a trimis prin posta, cu confirmare de primire.
Doar ca Oficiul Postal la care le-a trimis era in celalalt capat al orasului fata de unde stateam eu, si, cum AB ma ajuta in acele zile cu fiul nostru si doar eu conduceam - am zis ca iesim toti 3. Cu masina sa mergem la posta.
L-am pregatit moral pe RLD cu privire la aceasta iesire : Tati are de luat un plic si noi mergem cu el. Speram sa fim inapoi acasa in maxim 1 ora - asa cum a sugerat medicul ca e maxim pentru un bebelus sa stea in scoica. I-am pregatit geanta: am pus scutece de rezerva, crema pentru bebelus, servetele umede, haine de schimb - am pus chiar si o punga pentru aruncarea scutecului murdar, am pus un termos cu apa calduta, un biberon cu lapte praf peste care doar trebuia turnata apa calduta - intr-un cuvant, am crezut ca am pus TOT ( ce nu am pus, dar asta am realizat doar ulterior, era o muselina/ paturica pe care sa se intample procesul schimbarii).
Si, la Posta a fost greu. Coada, scrisoarea nu se gasea etc. Si drumul a fost lung. Asa ca dupa o ora si 20 de minute, Printul nostru s-a trezit. Si noi am simtit ca are scutecul ud. Si cam plin. Mai aveam cam 10 minute pana acasa, in mod normal, dar am decis sa tragem pe dreapta si sa il schimbam. Toate bune pana la paturica. Atunci eu am gasit un pulover de-al meu in masina si aia a fost paturica si atunci am observat ce frumos si grijului e cu fiul nostru cand ii schimba scutecul.
Poate ca daca stiam atunci ce stiu acum, as fi fost putin mai linistita. Cred ca tot i-am fi schimbat scutecul, pentru ca pielea lui era foarte "tanara" - dar am fi fost putin mai relaxati. Ceea ce stiu acum este ca exista scutece in care bebelusul poate sa stea cateva ore bune - adica toata noaptea. Unul dintre ele este cel de la Zuluff. Eu le-am descoperit deoarece eram in cautarea unor scutece naturale - iar acestea sunt cu fibra de bambus 100% naturala - ceea ce le face partial ( 75% ) biodegradabile. Le gasiti pe www.zuluff.ro alaturi de inele de dentitie si haine dragute.
AB mi-a spus ca relatia noastra de cuplu s-a terminat cand eram gravida in 24 de saptamani cu fiul nostru.
Mi-a spus ca desi drumurile noastre amoroase se separa, ma va ajuta cu cresterea lui RLD, fiul nostru. Si asa a si facut, in primele 2 saptamani am stat toti 3 intr-un apartament cu 2 camere. RLD e primul copil pentru amandoi, asa ca am avut emotii - si inca avem, si am incercat sa dam versiunea noastra cea mai buna pentru acest mititel luminat.
Daca nu ati avut in grija vreun bebelus, e bine sa stiti ca inceputul vietii presupune :mancare, schimbare, somn si de la capat. Cam atat. Cu mancarea si somnul era destul de simplu. Cu schimbatul scutecului, acolo am avut un libertate de "exprimare", mai ales noaptea.
Aveam un ritual al nostru - si totul se intampla in semiumbra unui dinozaur cu leduri, pentru ca citisem ca noaptea e bine sa nu fie lumina prea puternica cand schimbam bebelusul, deoarece asa creste posibilitatea de revenire la somn.
Cand incepea RLD sa planga - prima data incercam cu un san. Daca vedeam ca nu vrea sa traga, incercam cu un biberon - pana cand realizam ca sigur nu foamea il trezisem.
Atunci repede, repede il puneam pe masa de infasat - si porneam muzica - adica trageam de o cheita care atarna de o semiluna si avea pe ea un catelus - si canta o melodie draguta de adormit ( ceva de genul dormi usor copil drag) , aprindeam dinozaurul si cam pe-atunci RLD incepea sa taca. Se uita la luminite, asculta muzica... noi, destul de stangaci incercam cat mai repede sa il dezbracam de haine, sa ii dam jos scutecul murdar, sa il stergem frumos la popnet si sa ii punem ulei de bebelus, ca sa ramana cu pielea curata si hidratata pana la urmatoarea schimbare de scutec.
Dupa care il leganam si adormea la loc.
RLD a dormit bine din prima : 3-4 ore legate, dar cu timpul, si, sincer cred ca si prin noroc - a inceput sa doarma 6 ore legat. Eu am fost de principiul ca daca pot, chiar daca nu e nevoi, prefer sa ii dau ceva mai calitativ fiului meu. Asa ca am ales scutece care sa aiba in descrierea lor cuvinte precum: Eco, Biodegradabile, Sustenabile etc. Asa am ajuns sa incerc si Zuluff - ok, aici au fost si niste cuvinte bonus: marca romaneasca. Mi s-a parut sincer super tare, sa vad o marca romaneasca de scutece ( nici nu stiam ca exista asa ceva) - biodegradabile si cu fibra eco din bambus. Ca la fotbal - hat-trick. In general eu le luam din magazinele DM - aveam foarte aproape de casa si in Cluj, am si in Oradea - daaar, pe site la Zuluff - www.zuluff.ro : sunt mai multe optiuni si au mereu toate marimile. Pe langa asta, pe site se gasesc si jucarii de dentitie ( foarte misto - din lemn de tei, cauciuc natural, museline moi pentru bebe si hainute de bebelusi - tot asa, din materiale sustenabile. Am observat ca noaptea doarme mai bine cand are Zuluff - si nu e doar o coincidenta, pentru ca o data, a adormit avand pe el un alt scutecel. S-a trezit ud pe la 2 noaptea si l-am schimbat. Cu Zuluff - a dormit linistit pana la 8 dimineata. Si, inca mai doarme :)
P.S.
De ce m-am apucat sa scriu despre Zuluff si despre experienta mea de viata? Lumea se schimba si sunt multe lucruri care merita reinventate. Printre care si relatia parintilor separati. Despre asta acum invat - in schimb, despre Zuluff chiar stiu :)) si, a contat cand am vazut ca au intrat in parteneriat cu Blogal Initiative :)
Daca acum ai peste 30 de ani, e posibil sa fii crescut uitandu-te la Cartoon Network. E foarte posibil ca de acolo ai invatat limba engleza. E foarte posibil sa spui ca nu mai e nimic ca pe vremea mea...
Si ai avea dreptate partial. Multe lucruri nu mai sunt ca pe vremea noastra pentru ca nici noi nu mai suntem cum eram - adica copii, si prin urmare, nu mai avem nevoie ca acele lucruri sa fie asa cum au fost. Acum suntem adulti, unii dintre noi apartinem clasei numita "parinti".
Am vazut pe Blogal Initiative.ro o provocare privitoare la un desen animat nou, de pe Cartoon Network si mi-am spus - de ce nu? Am iesit putin din zona de confort si... a meritat.
Activitatea presupunea ca impreuna cu copilul meu sa indeplinesc minim 2 provocari date de echipa ThunderCats. Fiul meu inca nu a implinit 1 an, deci a fost foarte cooperant - stateam si ne jucam pe covor si am zis ca mi-ar placea sa facem aceste provocari, iar el a spus "Aguuu" si mi-a zambit. S-a bucurat cand l-am luat in brate si ne-am dus ca sa gasim "Sabia Destinului" - provocarea Cheetarei.
Pentru el a fost distractiv sa petreaca altfel timpul cu mami, iar pentru mine a fost interesant sa ma joc cu mine din nou, la un alt nivel. Asa ca am mai ales inca o provocare: "Arata-ne descoperirea ta" - provocarea lui WilyKat. Eu ii povestesc oricum fiului meu despre lumea in care traieste, despre casuta lui si ii spun cat de des pot ce se intampla in jurul lui. Ii povestesc despre oamenii din pozele expuse in casa noastra. Si zambeste. Si ia o carticica si imi povesteste si el.
Chiar daca nu ai o pisica sau un copil, iti recomand acest joc. Chiar si cateva episoade - incepand din 18 mai serialul Thudercats Ragetulse difuzeaza de luni pana vineri de la ora 16.50 numai la Cartoon Network.
Daca ti se pare ca personajele in sine sunt desenate de un discipol al lui Picasso si ca sunt uratele, atunci suntem in aceeasi barca. Totusi, sunt studii care arata ca personajele asimetrice si ciudate, atrag atentia copiilor.
Daca ai o emotie negativa ( teama, furie etc. ) pentru ca acum Cartoon Network nu mai este in engleza, te inteleg - si poate, candva, va fi si optiunea de sunet original.
Totusi, copiii nostri se vor uita la TV. La desene animate. Eu sper sa aleaga emisiuni cu personaje de la care pot invata si valori si lucruri utile in viata de zi cu zi. Pana la urma, si in basme sunt multe personaje cu un aspect asimetric, care salveaza situatia.
Am un motan - se numeste Curaj. E castrat. A venit in grija mea prin intermediul unei asociatii care ajuta animalele sa fie adoptate.
E simpatic 😊. Il iubesc foarte mult - asa de mult, incat ii luam in fiecare saptamana 1 kg de ficat de pui, il fierbeam, il raceam si ii dadeam de mancare.
Motanul meu isi lua bucatile de ficat si le plimba prin casa. Pana cand s-a nascut fiul meu acest lucru era distractiv, dupa care am spus ca e nevoie sa intensificam putin normele de salubritate - si acest lucru s-a pupat perfect cu campania BuzzStore.